• Brightest Flame Burns The Quickest

    Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aene sollic consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed nibh vel a sit amet nibh vulputate. Lorem Ipsn vel velit auctor aliquet. Velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh. Lorem ipsum proin gravida...

Freek Caron
Freek Caron

Waar is het allemaal begonnen?

Als er een ding is wat altijd terugkomt in mijn leven zijn het verhalen. Ik ben sinds een klein jongetje al gefascineerd door verhalen in boeken, van onbekenden en bekenden en mijn eigen verhaal. Waar ik vroeger vooral in mijn eigen hoofd mijn verhaal aan het schrijven was, koos ik rond mijn twaalfde voor het (digitale) papier.

In mijn tienerjaren schreef ik voor een verschillende websites; een online Hip-Hop blog, een forum van een spelletje en ik deed nog een poging om een eigen blog te starten. Het leek allemaal onschuldig, maar onbewust was dit het begin van mijn carrière als tekstschrijver.

Kleine Freekie
Ambitie

Het combineren van een onderneming met school

Inmiddels zat ik aan het eind van mijn middelbare school maar ondertussen gebeurde er vanalles in mijn geboortestad Nijmegen. Samen met een aantal vrienden begonnen wij een eigen onderneming onder de naam NooN Entertainment. We organiseerden feesten, exposities, videoshoots, schrijfkampen en nog veel meer. Het was een groot succes en feest na feest was uitverkocht en alles leek vanzelf te gaan. 

In diezelfde tijd begon ik aan de studie communicatie, international event music entertainment studies (lange naam, ik weet het) in Tilburg. Ik leerde om de theorie van mijn opleiding direct toe te passen in de praktijk door in de vorm van communicatieplannen, runnen van advertenties en het opbouwen van een zakelijk netwerk. Waar mijn academische carrière me naar Eindhoven en Chili bracht, bleef NooN achter in Nijmegen. Ik had nu iets anders waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kon: copywriting.

Copywriting

Ik volgde het vak copywriting tweemaal tijdens mijn opleiding en ik was verkocht. Ik begon actief na te denken hoe ik van schrijven later mijn werk kon maken. Ik begon met onderzoeken, oefenen en vroeg ervaren om tips. Ik begon met netwerken en langzaam maar zeker met het opbouwen van een portfolio. In Augustus 2019 gebeurde er twee hele mooie dingen; ik haalde mijn diploma, en ik schreef me officieel in als tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel.

Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik erg veel ervaring opgedaan. Ik heb tientallen artikelen geschreven, meer dan honderd blog posts, de teksten voor verschillende websites, whitepapers, brochures, presentaties, advertenties en ga zo maar door. Nog steeds geniet ik iedere dag van de mogelijkheid die ik heb om met mijn woorden andere mensen te informeren, te inspireren, tot actie aan te zetten of te motiveren. Ik heb ontzettend veel zin in de toekomst, en pak iedere kans met open armen aan!